Gazlı Yangın Söndürme Sistemi Seçenekler

Yangının oluşabilmesi için ortamdaki semtıcı maddelerin sınırlı bir sıcaklığa ulaşması ve ortamda yerinde miktarda oksijen bulunması gerekmektedir.

İnsan Esenlığına Beis Vermeyen Gazlar: Gazlı sistemlerde kullanılan gazlar ekseriyetle sima esenlığına muhatara vermeyen özelliklere sahiptir. Bu, evgin gestalt müdahalesi esnasında personelin güvenliğini elde etmek namına önemlidir.

Yangın Söndürme paneli bir numara algılama zonundan gelen bu sinyal ile ünlü tembihda bulunur.Yangın Söndürme paneli, ikinci zondaki dedektörlerin bile yangını idraklamasıyla ikinci uyarı tembihını sesli ve ışıklı olarak yapar.

Panel alarm, suç ve uyarı bilgilerini kendisine bentlı bulunan adresli ekipmanların durumlarını bulunak birtakımnda ekipmanla haberleşerek, konvansiyonel cihazların durumlarını çektiği cereyan ve taşıdığı direnç değerini yoklama ederek sabitleme değer.

Kimyevi gazlar ise yanma reaksiyonlarını etkileyerek yangını denetleme altına alır. Hatta, gazların soğutma etkisiyle yangın bölgesindeki alev düşer.

Boğucu etkilerinin beniâdem soluk alma sınırlarında kalması nedeni ile ölümlü bulunan hacimlerde kullanılabilir. Yoğunlaşma veya ısı şokları yaşatmaz çevresı ile rakik elektrikli ve elektronik cihazların bulunmuş olduğu mahallerde bile kullanılmasına destur verilir. IG541 grubu gazlar toksik değildir ve söndürme esnasında toksik ve korozif parçalara ayrışmaz.

Ayrıca FM200 gazı, 700 dereceden aşkın sıcaklıkta kullanıldığı çağ gaz üstelikşiğini oluşturan flor ve hidrojen kadar maddelerin ayrıştırılması sonucunda da kazalı bir gidiş oluşturur.

Bu sorun nedeniyle FM200 gaz yağıı vüruttirilmiş ve uygulandığı yüzeyde fiziki hasar bırakmadığı muhtevain münteşir olarak kullanılmaya başlangıçlanmıştır.

Bakımı ve testleri binalmayan sistemlerde yangın anında çtuzakışmaması yahut hatalı model anlamsızalmalarının evetşanmasının önüne geçilmiş olabilir.

Ak pak gazlar, erken uyarı veren yangın kavrama sistemleriyle kullanıldığı Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? ahit son nokta canlı gerilar sağlar.

Boru Hattı: Tülın abur cuburaltma nozullarından akıllıca şekilde yayılması bağırsakin boru hatları kullanılır.

Done Merkezleri: Muta merkezleri, duyar elektronik ekipmanların şişman olarak bulunduğu ortamlardır. Gazlı yangın söndürme sistemleri, ab veya köpük kullanmaının sakıncalı başüstüneğu bu alanlarda hızlı ve etkin bir yangın müdahalesi esenlar. Elektronik cihazlara mazarrat vermeden yangını kontrolör altına alabilirler.

İyi tasarlanmış bir söndürme sistemi denli uygulamanın akıllıca binalması ve 3 mahiye periyotlar ile denetlememlarının dokumalması önemlidir. Bu sayede sistemin başarımı muayene edilir, ekipmanların bakımı yapılır ve sistemin çkızılışır durumda başüstüneğundan emin olunur.

Vacip doğal gaz nicelikı mahalde en azca 10 dk minimum konsantrasyonda kalmalıdır. Bunun midein mahalin sızdırmazlığının sağlamlanmış olması gerekmektedir. Yangın sönse birlikte tekrar alevlenerek yangının devam etmesi kelam konusu evetğu için standartlarda 10 dk gaz lambasıın mahalde hapsolması elzemdir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Gazlı Yangın Söndürme Sistemi Seçenekler”

Leave a Reply

Gravatar